Nu ska jag ta mig i kragen...

Ja jag ska verkligen försöka skriva här!

Julen har varit alldeles alldels underbar! Världens mysigaste julafton. Skrattade så otroligt mycket åt min till en början otroligt blyga bonus-pappa. Jag fick SingStar i julklapp och min bonus-pappa brukar aldrig vara speciellt blyg men när microfonerna kom fram ville han helst gömma sig bakom soffan =) Men efter en whisky eller tre kom han igång, och det var nog han som sjöng bäst nästan... =)

Juldagen blev också lyckad. Även om det var synd att det inte hände så mycket. Det var SingStar som förgyllde den kvällen också men det är samtidigt lite tråkigt för folk gör inget annat. Man hinner liksom inte prata med varandra. Men men..

Snart kommer nyår iaf. Först kändes det jättetråkigt med nyår iår, men sen fick vi ju ihop ett gäng i alla fall, fast sen backar folk ur i sista sekunden förstås. Och nåt som jag inte gillar är när vuxna människor inte kan/törs tala om I TID att dom inte kommer. Men men det är som det är. Det gör inget att folk inte vill/kan komma men det är väldigt svårt att planera när det blir så där. Framförallt när folk som man liksom drog igång allt med drar sig ur i sista sekunden. Jäkligt tråkigt måste jag säga.

Nä nu ska jag väl kanske ta en promenad med hunden jag.


Viggo och Lea myser i soffan med Niklas på julafton =)
image17

Snacka om lat...

Ja lat har jag verkligen varit. Var längesen jag var in här och skrev. Eller så är det kanske tvärtom, jag har INTE latat mig och bara suttit framför datorn, utan faktiskt haft ett liv i några dagar... Eller så har jag bara suttit framför datorn men inte orkat logga in på bloggen.

Jaja, det blir inte så mycket skrivet idag heller faktiskt. Ska försöka baka lite mer till pappa. Och så planera lite till. Synd att folk aldrig kan bestämma sig hur dom ska göra.

Snart är det faktiskt julafton. Och jag får paket =) Det känns faktiskt kul med jul iår. Ifjol hade jag ingen julstämning över huvud taget. Riktigt tråkigt för julen brukar jag alltid se framemot. Men nu är stämningen tillbaka iaf. Ska se till att skicka ut Niklas i skogen i helgen. Man måste ju ha en gran!

Vad ska ni göra i jul då?

God jul på er!

Jag kör som en käring...

... å lika glad för det är jag, men gladast är nog Räven....

Ja för han slipper ju bli påkörd stackarn... Var till Bollnäs i måndags och hämtade överdelen till vår fina skänk. Tur att vi ringde och bokade i söndags, annars hade vi fått betala 2000 istället för 1000, och det var ju inte riktigt vad vi ville i sånna här fattiga tider. Tog en jäkla tid att få ihop den, men det gör det med allt som vi ska sätta ihop för vi gör alltid fel eller så saknas det grejer och man får plocka isär allt, lämna tillbaka och börja om. Men vi får ju göra nåt tillsammans förutom att titta på tv iaf...

Igår bakade jag biskvier och nougatbollar. Åhhh vilken tid allt tog, trodde min rygg skulle gå av innan jag var klar. Och som vanligt så har jag varit superdålig på att plugga på engelskan den här veckan också fast det är den sista. Men idag ska jag vara duktig. Ska inte behöva sitta uppe hela torsdagnatt för att hinna.

Men jag tänkte faktiskt baka pepparkakshjärtan och hänga upp i fönstren. Det tar ju inte så lång tid ju.

Hittade en bild i en av alla mina tusen mappar med bilder i , som jag fixat med någon gång men glömt bort. Den får vara med idag =)


image15

Amanda Jensen

Sitter och tittar på klipp på YouTube på Amandas resa genom Idol. För det första så måste jag säga att det inte är någon tvekan om vilken talang hon är. Hon har gått vidare enbart på sin unika röst, talang och personlighet. Om man kolla på vilka låtar hon sjöng innan fredagsfinalerna, de låtar som tog henne till "riktiga" Idol, så kan man nog säga att det var på grund av Amanda och inte låtvalen som tog henne vidare. Hon är ju helt strålande i Look what they've done to my song.


Det lyser till ibland tycker jag. På första audition, Look what they've done to my song och även i Born to run. Man ser på nåt sätt att det verkligen är hon, det är så hon vill låta när hon sjunger, det är vid de tillfällena hon själv tycker att hon låter bäst.


Och fredagens final, det finns inte ord för vad hon lyckades med då. Kikade nyss på klippet på Youtube och det gör ont i en. Man vill vara glad för att man tycker att det är så bra men det går inte. Det är så bra att man blir ledsen och det gör ont!


Hoppas hon vinner på fredag...Mer pyssel, och lite träning...

Ja igår hade jag pysselkväll igen. Lyckades knåpa ihop nåt julkort som jag blev riktigt nöjd med men dom andra blev mest skräp.Jag tyckte att mina korghjärtan blev ganska fina faktiskt. Roligt med lite annat mönster.


Fick tillbaka min engelskauppgift idag. Gick inte lika bra som jag hoppats  på. Men jag förstår i och för sig varför. Var en del slarvfel, kanske berodde på att kl var fem på morgonen när jag gjorde den. Men jag är ganska nöjd ändå. Hoppas det går minst lika bra på den här veckans uppgift.


Tränade lite igår också för första gången på väldigt länge. Gissa om jag har ont i benen idag. Jisses jag trodde inte att det var så här illa med min kondition men tydligen...


Djurplågeri i Ljusdal

Antar att det inte är så många som har inlogg till prenumerantsidorna i Ljusdals Posten (förutom Svensson-Adéle!) där hela artikeln finns, så kolla gärna SVT:s text-tv sida 106 (just nu). En nyinflyttad man i Ljusdals kommun hade 29 hundar i sin etta på 20 kvadrat.

Citat ur Ljusdals Posten, 3/12-07:

- Det var avföring överallt. Hundarna var så törstiga att de slickade snön från våra stövlar. När ägaren på vår begäran hämtade vatten till hundarna blev det sådan trängsel att de hoppade över varandra för att komma åt vattenskålen, berättar Joel Selberg.

- När vi uppmanade ägaren att utfordra hundarna slängde han in en säck torrfoder som de själva fick bråka om.

Önskar jag kunde göra nånting. Tur att dom tog den jäveln! Hoppas han åker på rejäla böter, för fängelse är det väl inte tal om i Sverige...


RSS 2.0