Jag tror att jag lever

Idag känns det faktiskt bättre. Jag tror att febern har släppt och det känns bättre i halsen och hostan. Men magen och huvudet gör ont. Jag har nog ont i huvudet för att jag är stel för att jag inte rört på mig så mycket den här veckan, och det är ju inte så konstigt. Magen har nog fått några nya muskler så mycket som jag har hostat =)

Inte har jag några böcker till skolan än heller. Men det ska jag nog försöka fixa idag. Men jag kommer inte ha råd att köpa dem. Jag hatar mig själv för att jag planerar så dåligt. Men det ska väl kanska lösa sig på något vis.

Nu ska jag dricka honungsvatten utan äckel i.

På väg ut ur dimman

Dom sista dagarna har inte varit lätta. Oj oj tror aldrig jag haft så hög feber under så lång tid förut. Allt har snurrat och varit suddigt. Men nu har febern i alla fall sjunkit till bara lite drygt 38 grader. Det känns nästan som att jag är helt frisk nu fast jag inte är det. Halsen är inte så mycket bättre dock. Host och harkel.

Ja det kanske är lite tråkigt att jag bara skriver detaljerat om min förkylning men jag har verkligen inte gjort nånting på 3 dagar. Bara legat i soffan och varit jättesjuk =( Jo förresten igår var pappa hit en sväng, men han stannade inte så länge som det var tänkt för jag var så tråkig...

Nä jag tror jag skriver en annan dag istället när jag kanske har något att skriva om.

Händelserik helg

Eller ja jag vet faktiskt inte om den har varit det eller inte för jag har egentligen inget att jämföra med. Jag gör ju aldrig något på helgerna i vanliga fall så om jag skulle gå på Brollans och äta en glass så skulle det vara händelserikt för mig. Men men, döm mig inte för att jag tycker att jag faktiskt gjort nåt halvvettigt i helgen =)

I fredagskväll följde jag med till Hudik för att se älsklingen spela fotboll. Och det gick ju bra. Kände att jag inte riktigt hade ork till att vänta tills sista matchen var klar kl 02,30 (sucka) så jag bestämde mig för att åka med ett par kompisar hem. Men det var ju en misslyckad plan för när vi startade bilen så sa det *poff* och så började det ryka och brinna som fan! Men efter mycket om och men så fick vi i alla fall skjuts hem. Men sen blev det i alla fall.

Så på lördag så var det dags att för att åka bil igen. Vi åkte till Hudik och lämnade av lill-katten hos syskonen. Kul att hon fick hälsa på dom. Tror hon haft en minst lika kul helg som vi, jag är så glad att vi inte lämnade henne hemma. Synd om lillan som hade fått vara hemma alldeles ensam. Hur som helst, efter att vi släppt av katten så åkte vi vidare till Sundsvall och Birsta City och IKEA =) Jättekul att gå i affärer! Synd att jag inte har några pengar alls bara. Men ändå så lyckades jag handla för alldeles för mycket =( Stackars sambon... IKEA hittade vi många småprylar på. Det är ju det som är roligast att handla där. Och faktiskt, så får man mycket för pengarna. Var in en sväng på Åhléns i Hudik på söndagen och dom har ju nästan likadana grejer men till ett mycket dyrare pris.

Lördagen fortsatte med bowling när vi kom "hem" till Hudik. Och tror det eller ej (förmodligen tror ni ej, men så är det), men jag vann faktiskt en serie. Första gången nånsin tror jag. Men sen kom jag sist andra serien vi spelade så då var allt som vanligt igen =) Sen när vi kom hem till vårt värdpar lagade vi mat. Kyckling med chili och mango och nudlar. Riktigt gott var det. Och sen snodde händiga Niklas ihop en kladdkaka som förmodligen är den godaste kladdkaka jag ätit i hela mitt liv! Sen blev det massa struntprat vid matbordet ett bra tag. Väldigt trevligt. Jag känner att det verkligen var ett klokt beslut av oss flickor att INTE gå ut. Undrar hur jag mått på söndagen då, det var illa nog ändå! I alla fall så åkte vi i alla fall in till Glysis och kollade på en fotbollsmatch. Det måste ju ha varit önsketänkande av mig att tro att han skulle kunna hålla sig från att titta på fotboll när det pågick en fotbollskupp 1 km från där vi bodde... Vi kom i alla fall i säng någorlunda tidigt. Var lite rädd att katterna (3 st!!) skulle hålla oss vakna men det var lugnare med alla tre katter än vad våran lilla är själv. Så det gick alldeles utmärkt.

Men att vakna på söndag morgon var allt annat än utmärkt. Huvudet, axlarna och halsen skrek av smärta. Jag trodde det berodde på att jag sovit på en tunn madrass på golvet. Men det blev bara värre och värre under dagen och innan vi skulle åka hem trodde jag att jag skulle dö. Har nog aldrig frysit så mycket i hela mitt liv. Förstog inte vad som var fel riktigt. Men när jag kom hem tog jag tempen och den stannade på 39 grader. Inte kul alls. Och natten till idag var nog den värsta nånsin. Har sovit helt världelöst, jätteont i halsen och världens migrän. Jag har sovit med en ispåse på huvudet. Det var det enda som skulle kunna hjälpa lite för vi är sämst och har glömt att köpa värktabletter. Men älsklingen fixade det imorse innan han åkte på jobbet och först efter ipren-intaget kunde jag somna hyfsat gott.

Idag har jag hostat och druckit vatten. Febern har släppt en grad ungefär vilken är en otrolig skillnad mot för igår. Jag skulle ju ha varit på intervju idag också men så blev det inte. Kanske ringer dit imorgon och kolla hur det blir. Tjänsten kanske är tillsatt nu ändå. Fast det tror jag inte i och för sig för chefen var ju inte där idag. Det var ju anledningen att jag inte kunde komma på intervju. Men tur var väl det för jag var helt död kl nio imorse. Jag hade nog inte gjort något bra intryck i alla fall.

Jag hoppas att jag är mycket piggare imorgon så jag kan börja pyssla med grejerna jag köpte. Bara roligare saker, och många saker! Precis som det ska vara när man har shoppat!

Nej nu ska jag försöka sova. Har inte bestämt mig om det blir i soffan eller sängen. Fördeles med sängen är att jag förmodligen somnar i någorlunda tid, och fördelen med soffan är att jag har något att titta på medan jag väntar på att somna. Jag fattar inte hur vi kunde vara så dumma och inte tänka på att sladden till skärmen inte skulle räcka om vi satt skrivbordet där det är nu. Men nån gång ska vi väl kunna lösa det också.

God natt på er. Håll tummarna för att jag är pigg och kry inom en snar framtid!

Kan någon hjälpa mig välja?

Just nu har jag mycket att göra och att tänka på och när det är så för mig så är det alltid samma sak, det blir ingenting gjort överhuvudtaget. Fattar inte, blir helt handlingsförlamad om jag har mer än två saker att göra samtidigt. Har alltid varit så och det verkar ju inte bli bättre med åldern precis heller.

Nu när jag äntligen bestämt vilka nya kurser jag ska läsa så dyker det förstås upp ett jobb som jag skulle kunna vara intreserad av. Ska dit på en liten intervju på måndag. Vi får se hur det går. När jag pratade med chefen där idag så sa han att det var tänkt att de skulle rektrytera internt så jag hoppas nästan att jag inte får det. Men samtidigt så vill jag så gärna jobba för att få pengarna. Det suger att ha det som jag har det nu. Men jag vill inte jobba heller. Jag tror inte att jag klarar av att jobba. Inte heltid på en gång igen. Tror nog att min mage och jag skulle behöva en mjukstart när det gäller jobb och att anpassa oss till världen utanför igen =)

Och så var det de här med pluggandet. Jag vet inte hur jag ska göra för det krävdes skitmånga böcker och jag har dåligt med pengar. Känns dumt att lägga alla pengar jag har på böcker. Jag får ändå inte tillbaka allt om jag säljer dem se så jag vet inte om det är värt det. Men ska kolla på biblioteket och kanske uppe på komvux om man kan låna där. Och så behöver jag ju inte låna alla nu heller för jag ska ju inte läsa båda kurserna samtidigt.

Men så är det ju ett annat problem med jobb och plugg. Nu ska jag ju få bidrag från CSN och det beloppet är för helfart och om jag nu ska jobba så kan jag inte läsa på heltfart utan då vill jag bara läsa 25% och då får jag ju mindre pengar från CSN, men det är ju tänkt att jag ska börja läsa på måndag, och veckan efter ska jag få första utbetalningen från CSN och jag tänker ju inte ta emot dom pengarna och bli återbetalningsskyldig sen. Men om jag nu ändrar till 25% redan nu bara för att vara säker på att jag har längre tid på mig med studierna och för att slippa betala tillbaka pengar och så får jag inte det där jobbet sen, ja då måste jag ju ändra tillbaka allt igen.

Och sen till ett ytterligare problem. Det var ju tänkt att jag skulle följa med till Hudik idag och titta på fotboll. Och det vill jag verkligen. Men samtidigt så känns det inte jätteroligt att sitta där i en inomhushall från kl 18,30 till 03,00. Jag har ju liksom ingenting att göra förutom att titta på fotbollen och för mig är det ju bara Niklas matcher som är intressanta. Och så ska vi faktiskt åka till Sundsvall kl 09,00 imorgon och då kommer jag vara riktigt sur och grinig hela dagen där uppe om jag inte har fått sova mer än fyra timmar. Men jag vill hemskt gärna titta på fotbollen, så är det. Och så fyller ju Jimmy år idag och dom ska på GK's och vill att jag ska följa med. Det hade också verkligen varit jättetrevligt. Roligt att träffa dem för det var verkligen längesen och så kan man gå hem och sova när man vill. Det vore inte helt fel det heller.

Men men jag har lite tid till på mig att fundera. Men det där med böcker skulle jag ha kollat upp redan idag men det blir inte att jag kommer mig för att göra det om jag är själv. Är väl för att jag inte gör så mycket nu för tiden.
Jag har ingen aning om vad jag ska göra. Det är stopp i min lilla hjärna nu. Någon som har en större som vill byta?

Katter

Jag gick in på toaletten här om dagen och fick då se det här =) En katt på tvättmaskinen och en i handfatet =) Den i handfatet är vår lilla vaktkatt, varken vi, hunden eller dom andra katterna får göra speciellt mycket utan att lill-katten ska hålla koll på oss. Så när den stora katten gick in och la sig på tvättmaskinen så måste förstås den lilla ligga bredvid och vakta =)

image19
Kajsa på tvättmaskinen

image20
Pyret i handfatet


Ny dag

Ska försöka göra det till en bättre dag. Men det känns bättre idag faktiskt. Men det gjorde det i och för sig igår också. Men nu ska jag åka och fixa böcker till mitt pluggande.

Pysslade med kort igår igen. Blev vääääldigt sent. Men nu är jag uppe och känner mig fräsch och utvilade i alla fall. Kommer bilder på konstverken snart.
Undra vad jag ska äta?

Fika och Handboll

Den här dagen, som inte började så bra, verkar sluta väldigt bra. Var käkade och tittade på handboll på KickOff med Jimmy och Niklas. Trevligt och jäklar vad spännande det blev på slutet. Roligt med sportturneringar för imorgon är det ju match igen! Hoppas verkligen att det går vägen. Men det är väl kanske inte så stor chans att vi vinner mot Tyskland men samtidigt trodde jag inte att det fanns någon chans att vi skulle vinna mot Spanien heller.
Nu ska jag pyssla lite tror jag. Födelsedagskort. Men jag vet inte riktigt till vem. Alltså jag vet att någon fyller år men jag vet inte till vem jag ska göra kortet. För det är två som fyller år. Äh...

Ser verkligen framemot helgen. Jag tror och verkligen hoppas på att det blir en bra helg. Det kommer hända mer än vanligt även om det kanske inte är något speciellt. Eller jo lördagen blir väl lite speciell kanske. Först Sundsvall och sen vara med vänner. Precis vad jag behöver, längtar redan.

Jag tror inte ni förstår

Jag tror inte att ni förstår hur det känns. Eller jo kanske. Men ni vill inte förstå hur det känns. Tänk om det var ni som satt i samma situation. Hur skulle ni vilja bli behandlade då?

Trött idag som sagt. Och ledsen.

Lång natt - tröttis

Var jättetrött igår kväll, trodde jag skulle kunna lägga mig tidigt och faktiskt somna. Men icke. Satte mig och skulle pyssla ihop ett kort och så började vi titta på Californication. Bra serie. Men vi hade  nog för många avsnitt hemma för man blev sittande ett tag. Jag startade avsnitt nr 10 seeeent inatt men det tittade inte klart på, men nio och ett halvt avsnitt blev det.

Skulle ha varit iväg och fått hjälp med böckerna till dom nya kurserna jag ska läsa också men jag är ju så lat. Men men jag måste få det gjort!

Snusfri har jag varit nu i en vecka och tre dagar. Det går faktiskt mycke bättre nu helt plötsligt.  Men ibland får jag verkligen ångest. Precis som att man har valt att göra något jättedåligt istället för jättebra. Som att jag skulle ha börjat snusa istället för sluta. Konstig känsla men jag antar att den går över så småningom. Men hur gör man som icke-snusare när man behöver piggas upp, eller när man behöver vara extra skärpt, eller när man har tråkigt och inte har något att göra, eller när man möter en svår boss i ett tv-spel... Allt det där är typiska lägga-in-en-snus-lägen och det är väääldigt tomt dom stunderna. Men det går säkert över det också.

IKEA på lördag kanske. Är så mycket som jag skulle vilja ha men jag har ju inga pengar. Men det vore kul att ha småsaker att pyssla med och ställa upp på hyllorna (som jag inte heller har än, men nästan). Jag behöver verkligen nytt utrymme för alla papper och andra prylar.

Om det är nåt jag hatar är det när det känns som att någon är arg eller sur på mig fast jag vet själv att det omöjligt finns något som den personen kan vara arg för. Men det är väl bara att fråga kanske.

Nej nu ska jag hitta på något vettigt att göra. Tänkte att jag skulle gå ner till Miroi men då vill jag ha hunden med mig men jag vet inte om jag törs lämna henne utanför medan jag gör det jag ska. Kanske kommer någon och tar henne.

Hörs en annan dag.

Konstiga drömmar man har ibland

Vet inte var hjärnan får allt ifrån. Ibland drömmer jag så konstigt om så konstiga människor och djur och utomjordingar och varmkorvar och allt möjligt. Och när jag drömmer konstiga drömmar och vaknar till en stund då är jag så nyfiken på vad som kommer att hända så då kan jag bara inte kliva upp utan tvingar mig själv att somna om för att jag ska få veta hur det slutar. Och det är som allra roligast när man nästan somnar. Drömmen fortsätter men man kan själv styra vad som händer, delvis i alla fall. Så om nåt inte går som man själv vill så är det bara att börja om.

Men men nu ska jag ut och få lite friskluft hade jag tänkt.


Nu får det vara nog!

Fast hela min kropp skriker att den vill ha mer!! Jag trodde faktiskt inte att det skulle va så svårt att sluta snusa men tydligen så är det det. Men fyra dagar har jag i alla fall hållit ut nu och det är inte fy skam tycker jag själv i alla fall. Hoppas verkligen att jag kan hålla i det här. Men det känns som att har man bara klarat 1 dag så borde resten gå bra också.

Men men ni kan ju alltid hålla tummarna för mig för lite extra stöd kan ju aldrig skada!!


image18

Klipp klipp

Snart ska jag äntligen iväg och klippa mig. Det behövs! Men jag har fortfarande ingen aning om hur och om jag ska färga slingor eller inte. Men jag är nog ganska säker på att det blir bara klippning. Känns onödigt att färga slingor när jag har så lite pengar. Och det går ju alltid att göra nästa gång. Eller nästa vecka om jag ändrar mig.

Hittade en fin frisyr i en tidning jag köpte, kanske ska ta med mig tidningen och visa på ett ungefär. Om jag törs.

Nä nu ska jag dricka en kopp te och få lite värme i mig. Har en känsla av att det kommer bli en jobbig dag. Jag är ju inte van att kliva upp halv tio =) Sömntuta! Jag somnade dock inte förrän halv fem i morse så lite dispens har jag för att sova länge!

Det är ett helvete att vara smal!

Vikt och träning är ett vanligt samtalsämne. Men är man smal och liten så får man aldrig vara med i de diskussionerna. "Äh, du behöver väl inte tänka på vad du äter". "Du behöver väl inte träna". Sånt får man höra så fort man försöker lägga sig i. Och det är ju faktiskt sant. Jag har aldrig behövt tänka på vad jag äter och jag har aldrig tränat längre perioder. Men nu helt plötsligt så slår det tillbaka. Och nu när jag väger x antal kilo mer är jag brukar så syns det absolut. Om man är 162 cm lång och alltid har vägt 45 kilo, så gör det mycket om man lägger på sig 3-5 kilo. På någon som är 175 cm lång och har lite muskler på kroppen så gör det förmodligen inte så mycket alls med 3 kilo extra men självklart så syns det på mig! Och jag blir så trött på att så fort man säger nåt i stil med "Jag måste verkligen sluta äta onyttig mat", eller, "Jag måste gå ner två kilo" eller "jag måste verkligen börja träna" då blir folk sura. Varför då? Bara för att dom kanske har 8 kilo dom skulle behöva bli av med och jag "bara" 3? Eller vad sitter det i?

Om två "vanliga" tjejer pratar med varandra och den ena säger "jag måste börja träna", så säger den andra på en gång: "Ja, jag också, ska vi börja tillsammans?". Men om jag säger det så klagar alla på mig för att jag klagar. "Men sluta säg så där, du behöver väl inte träna". Det är så jävla irriterande!!!! Bara för att jag inte väger lika mycket, betyder det då att jag inte behöver motionera? Betyder det att jag kan äta vad som helst och ändå inte gå upp i vikt? Jag kanske väger mindre på grund av att jag inte äter en massa godis och liknande.

Det är så otroligt omotiverande och så jäkla tråkigt när folk slänger ur sig sånna grejer. Bara för att jag är smalare så ska inte jag få njuta av uppfriskande promenader med mina vänner?! Säger någon att han/hon ska börja träna så tycker jag absolut att man ska stötta personen. Oavsett om han/hon väger 50 eller 150 kg.

Det är precis som att någon säger "Jag skulle behöva färga håret", och sen får till svar, "Men varför då, du har ju inga gråa hår". Nej det är kanske inte därför man färgar håret när man är 20 år gammal, man kanske gör det för att man vill vara fin. Samma sak för smala människor och diet och träning.

Tänk på vad ni säger. Uppmuntra och motivera när någon försöker förändra/förbättra/förnya något!


Nervös!

Idag ska läraren ringa för sista delen på slutprovet i engelska. Det är meningen att jag ska ha en konversation med honom på engelska i typ tjugo minuter. Hur ska det gå??? Jag skitnervös! Funderar på om jag ska svepa en öl eller tre för att våga prata. Men det går kanske bra ändå =) Hoppas att jag inte är jättedålig och att betyget förstörs enbart för att jag är kass på att prata engelska.

Roligt att fixa hemsida. Bra att man har snälla polare som hjälper =) Det blir nog bra tillslut tror jag.

Och har tror att jag snart kollat på alla högskoleutbildningar som finns i hela Sverige. Nä det har jag kanske inte men det är fan riktigt svårt att hitta något som passar. Och när man inte riktigt vet vad man vill bli heller så är det ju ännu svårare.

Nu snöar det igen =)

Kul för mig

Skickade för lite drygt en vecka sen in en insändare i tidningen och igår tryckte dom den =) Det var faktiskt lite kul. Men såg på nätupplagan idag att det var en annan gnällspik som också måste lägga sig i. Men det är alltlid kul med respons i och för sig =) Vi får se om den också står i tidningen idag. Har förresten redan skrivit en kommentar till den personen på nätupplagan. Nej nu ska jag ut och gå tror jag. Om jag får tag på någon på UC.

Vi får väl se om jag får något nytt svar i tidningen =)

Min lilla insändare

RSS 2.0