Avslutning på agilitykursen

Ja så var den slut då. Förstår inte varför hon måste vara så hetsig och vild hela tiden. När man tittar på dom andra hundarna så smyger dom runt och är rädd för hindren. Och ägarna måste locka fram dem. Önskar att min hund vore lite mer som dom. Lea är över hela planen samtidigt. Hon har så bråttom att hon knappt hinner titta på mig var jag pekar. Visst är det samtidigt skönt att ha en hund med fart i men hon behöver inte vara så stressad och ha så bråttom. Dom andra skriker på sina hundar för att det ska gå fortare. Jag måste skrika på min för att hon ska stanna upp en halv sekund och se var jag är och vad jag vill.

Lite skönt att kursen är slut på ett vis för jag tror inte att vi blir nåt superekipage i agility men samtidigt är det ett väldigt bra sätt att aktivera henne på. Hon får göra av med massor av energi genom att springa mycket vilket hon tycker väldigt mycket om. Men eftersom det är nytt så måste hon även tänka efter ganska mycket. Och hon har faktiskt lärt sig väldigt bra att hon ska hålla koll på mig, vilket hon kanske inte fick så mycket träning på i lydnaden. Där var det mer att BARA göra som jag sa och inte få ta egna initiativ.

Men hon är duktig min lilla tjej. Skulle verkligen vilja att det var sommar igen så man kunde vara ute och träna lydnaden. Fast det kan man iofs fortfarande vara men det är inte lika roligt när det är höst. Och snart kommer all snö och då går det verkligen inte att vara ute.

Vi gick och mötte husse vid hans jobb när han slutade idag också. Tur att det går bättre att åka bil nu. Hon hoppar ju till och med in själv. Det trodde jag aldrig. Hon fick syn på några stora får på vägen dit, så ut på henne som om hon tyckte det var de märkligaste djur hon nånsin sett!

Nej nu får det vara färdigskrivet för ikväll.

Promenad i höstregnet

Jag och Lea tänkte ta oss en långpromenad i det kalla men underbart friska vädret. Men icke, inte den här gången heller gick det bra. Skräpkatten följer oss alltid. Och jag vill inte gå över någon stor väg när jag vet att katten följer efter. Vill ju inte att den ska bli påkörd. Så det blev en kort runda för oss. Men det var skönt i alla fall.


Har gjort det där hemska idag också. Det där som man önskar att man inte behövde göra. Klippa klorna! Förstår inte varför Lea är så rädd för det. Visst har det hänt någon enstaka gång att man klippt lite lite fel. Men jag har haft sån tur att jag aldrig klippt jättefel, men ändå är hon så rädd. Men det går i alla fall. Nu är det en hel lång vecka innan vi behöver göra det igen.


Så har vi ju hunnit träna lite också. Nu kan vi även stänga skåpen i köket. Och lådorna i vardagsrummet. Det var inga problem med dem heller fast dom går trögt. Duktig hund! Hon är riktigt säker på att putta på saker med nosen nu, så jag vet att det inte skulle vara något problem att släcka/tända lyset men knapparna sitter så pass högt att hon måste resa sig på bakbenen för att nå dem och kommer  hon tillslut att förstöra tapeterna. Men det vore hemskt skönt att kunna be henne släcka lyset när man sitter i soffan och inte orkar resa på sig. Om hon ändå går förbi =) Det är nästan så det är värt några repor i tapeten =)


Jag har verkligen ingen aning om vad jag ska lära henne för roligt trick. Börjat lite smått på att krypa och det går ganska bra. Men jag tror inte hon tycker det är så värst roligt. Men bra när hon väl lär sig. Öppna kylskåpet kan hon nästan också nu men det värsta är att kylskåpsdörren är för trög. Det går bra om man öppnar det lite, så det värsta "suget" försvinner, men om den är helt stängd så orkar hon inte dra upp den. Och vad är det för meningen om man själv måste öppna den innan hon gör det. Då kan hon ändå inte hämta nåt därifrån.


Vi får helt enkelt komma på något annat!


image5

Sysselsättning för hunden

Ja nu har jag idétorka igen. Finns det någon som kan ge oss lite tips. Detta är iaf vad vi lärt oss hittills. Känner att en lista kan va bra, så jag vet vad vi kan =)


Sitt - Hunden sätter sig. (och sitt UPP från liggande)
Ligg - Hunden lägger sig (både från stående och sittande)
Stå - Hunden ställer sig (både från sittande och liggande)
Fot - Hunden sätter sig på vänster sida - hunden följer vid vänster sida när jag går
Rulla runt - Hunden rullar runt på marken
Snurra - Hunden snurrar stående
Rygg - Hunden lägger sig på rygg (från liggande, sittande och stående)
Tack - Hunden räcker fram höger tass för att tacka (även istället för loss vid apportering)
High Five - Hunden sträcker upp höger tass i luften och möter min hand i en "high five".
Stänga kökslådor - Hunden puttar igen kökslådorna med nosen.
Backa - Hunden backar
Ge till (pappa/mamma) - Hunden letar upp personen och lämnar över lappen/tidningen/brevet osv.
Work - Hunden sätter sig "fot" på höger sida.
Upp - Hunden "sitter" på bakhasorna med framtassarna i luften
Blir skjuten och spela död - På kommandot  "Upp med händerna" sätter sig hunden med tassarna i luften. På kommandot  "Pang" lägger sig hunden på rygg och spelar död.


Projekt på gång. Öppna kylskåpet. Buga. Nicka. Krypa.


Kommer inte på något mer just nu. Men det är en lång vinter vi har framför oss och vi skulle gärna vilja ha tips på andra roliga saker man kan lära sig. Helst sånt man kan visa upp för folk. Det märks på henne att hon tycker det är roligt att göra konster =)image4

Första inlägget

Roligt med en helt tom, ny, fräsch blogg! Men den kommer förhoppningsvis fyllas med min hund Leas och mina äventyr! Skriver nog mest den här bloggen för min egen del. För att hålla koll på vad vi gjort och för att lättare märka när vi börjar bli lata! =) Men vi hoppas ändå att vi får råd och tips från andra hundintresserade bloggare!

image2

RSS 2.0